با فعال کردن شبکه‌ توزیع محتوا ابر آروان، در پنل کاربری برای وب‌سایت شما، نماد ابر روشن می‌شود. با روشن شدن این نماد، آدرس سرور اصلی میزبان سایت شما در پشت سرورهای آروان مخفی می‌شود و هنگام بررسی وب‌سایت در ابزارهایی مانند ping و traceroute، پاسخ بازگشتی از سمت سرورهای آروان خواهد بود.

اما گاهی نیاز است تا سرور اصلی میزبان سایت به‌شکل مستقیم بررسی شود. برای نمونه، هنگام نمایش خطاهای خانواده ۵۰۰، چون این خطاها نشان‌دهنده‌ی بروز مشکل در سمت سرور اصلی میزبان سایت هستند، باید از صحت ارتباط و عملکرد این سرور مطمین شد.

برای بررسی صحت ارتباط با سرور اصلی بدون خاموش کردن نماد ابر، می‌توان از دو روش زیر استفاده کرد:

  • تنظیم دستی نام دامنه و آدرس IP سرور اصلی میزبان سایت در فایل hosts در سیستم‌عامل
  • استفاده از ابزار cURL

تنظیم دستی نام دامنه و آدرس IP سرور اصلی در فایل hosts

سیستم‌عامل ویندوز

هنگام Resolve نام دامنه به یک آدرس IP، سیستم پیش از ارجاع به DNS server تنظیم‌شده برای Gateway (مودم)، ابتدا فایل DNS محلی خود (فایل hosts) را بررسی می‌کند. بنابراین با افزودن نام دامنه و آدرس IP سرور اصلی میزبان سایت به این فایل، می‌توان کاری کرد که سیستم به‌شکل مستقیم و بدون ارجاع به هیچ DNS Server خارج از آن انجام دهد.

برای دست‌یابی به این فایل در سیستم‌عامل‌های ویندوز 8، 8.1 و 10، نرم‌افزار NotePad را به‌شکل Run as Administrator باز کنید. سپس از منوی File، گزینه‌ی Open را انتخاب و در پنجره‌ی باز شده، در قسمت File Name نشانی “c:\windows\system32\drivers\etc\hosts” را وارد کنید. در ادامه روی دکمه‌ی Open کلیک کنید.

در انتهای این فایل، می‌توانید نام سایت به همراه آدرس IP آن را به فرمتی که در فایل گفته شده اضافه کنید (برای نمونه، x.x.x.x  example.com)، سپس فایل را ذخیره کنید و ببندید.

سیستم‌عامل لینوکس

پنجره‌ی Terminal را باز و دستور زیر را در آن وارد کنید.

sudo nano /etc/hosts

پس از ورود دستور بالا، سیستم از شما پسوردی را درخواست می‌کند. پس از ورود پسورد درست، به محتوای فایل hosts دسترسی پیدا می‌کنید. سپس در فایل hosts، نخست آدرس IP سرور اصلی میزبان سایت، سپس پس از زدن Tab نام دامنه‌ی خود را وارد کنید.

Mac OS

برای این کار ابتدا دستور زیر را در پنجره‌ی Terminal وارد کنید:

sudo nano /private/etc/hosts

پس از وارد کردن دستور بالا سیستم از شما پسورد می‌خواهد (این پسورد همان پسوردی است که هنگام ورود به سیستم از آن استفاده می‌کنید)، با زدن پسورد می‌توانید به محتوای فایل hosts دسترسی پیدا کنید. در فایل hosts، آدرس IP به همراه نام دامنه‌ی خود را وارد و با زدن Ctrl+X تغییرات انجام شده را ذخیره کنید. هم‌چنین با استفاده از دستور زیر می‌توانید کاری کنید که DNS Cache پاک شده و تغییرات انجام شده، به‌سرعت اعمال شوند:

dscacheutil –flushcache

توحه داشته باشید که در هر سه حالت بیان شده در بالا، پس از اتمام تست می‌توانید پیش از خطی که به فایل hosts اضافه کرده‌اید، از “#” استفاده کنید تا سیستم‌عامل در هنگام رجوع به فایل hosts، این خط را نادیده بگیرد. هر زمان نیاز به تست و بررسی مجدد سرور اصلی میزبان سایت خود داشتید، می‌توانید # را از ابتدای خط حذف کنید.

روش دوم: استفاده از ابزار cURL

با استفاده از گزینه‌ی –-resolve در دستور curl، برای این دستور مشخص می‌شود که URL گفته‌شده در دستور را به‌جای DNS یا فایل /etc/hosts، از نشانی تعیین‌شده درخواست کند:

curl --resolve hostname:port:DESTINATIONIPADDRESS http(s)://www.example.com